csirkemell filé | 60 dekagramm |
---|---|
olaj | 2 evőkanál |
méz | 2 evőkanál |
rizs | 25 dekagramm |
napraforgó olaj | 3 evőkanál |
citrom | 1 darab |
petrezselyem | 1 csokor |
nyers tojás | 3 darab |
Citromos-mézes csirkefalatok ínyenc szósszal, tojásmetélttel a Főételek kategóriában
A mézet összekeverjük a citromlével, az olaj 2/3-val, a citromhéjjal, majd a darabolt csirkemellekre öntjük.
A hűtőben pihentetjük egy órán át, majd forró serpenyőben lepirítjuk a húst és felöntjük a KNORR Édes-savanyú mártással.
A rizst előírás szerint kifőzzük, és összekeverjük finomra vágott petrezselyemmel.
A tojásokat felverjük, és lepényeket sütünk belőlük, majd metéltre szabdaljuk azokat.
Tálaláskor a ragut a rizsre halmozzuk és a tetejére tesszük a tojásmetéltet.