Feltöltve:

Citromos-kakaós őzgerinc

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojásfehérje4 darab
cukor14 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab
liszt6 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
olvasztott Rama3 dekagramm
sütőpor2 kávéskanál

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket felverem a cukorral jó keményre. Két részre osztom, az egyikbe belekeverek 4 dkg lisztet, amibe egy kávéskanál sütőport kevertem, meg egy citrom reszelt héját, valamint az olvasztott Rama felét. A hab másik felébe a liszt-kakaó-sütőpor keveréket és a Rama másik felét keverem óvatosan, hogy a hab a legkevésbé törjön össze. Egy nagyobb őzgerincformát, vagy két kicsit sütőpapírral kibélelek, és a két réteget egymásra öntöm. (Hagyhatjuk így is, de egy kanál nyelével márványosra is keverhetjük). Alacsony hőfokon, kb. 160 °C-os sütőben megsütöm. Csokival bevonom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem