Citromos halfilé zöldcurrys rizzsel
Citromos halfilé zöldcurrys rizzsel
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 8 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • curry - 3 teáskanál
  • rizs - 400 gramm
  • só - 6 teáskanál
  • citrom - 2 darab
  • pirospaprika - 3 csipetnyi
  • pangasius filé - 1000 gramm

Elkészítés:

  1. A pangasius filét hagyjuk kiolvadni, addig is meglocsoljuk a kifacsart citrom levével, mert jót tesz neki, ha átveszi a citrom aromáját. A rizst a vízzel egy közepes méretű lábasban felrakjuk főni, fél evőkanál margarinnal és 2 kiskanál sóval. A rizsmennyiség legalább négyszerese kell hogy legyen a víz, ami amúgy is elfő.
  2. Ha a hal kiolvadt, akkor veszünk egy nagyméretű tepsit, 4 evőkanál margarint teszünk bele, belehelyezzük a halakat, megsózzuk, rátesszük a másik citromot felkarikázva. Melléöntünk egy kis vizet, rászórjuk a 3 késhegynyi pirospaprikát és mehet be a sütőbe 200-250 fokon lefóliázva.
  3. Ha a rizs megfőtt lecsöpögtetjük, lemossuk. Felaprítjuk a megpucolt vöröshagymát. A rizskásánál az apróra vágott és jól átpirított hagyma az igazán jó. 3 evőkanál margarint felforrósítunk és beletesszük a hagymát, amit sűrűn kevergetünk fakanállal.
  4. Ha a hagyma jól átpirult, ráborítjuk a rizst, még egy evőkanál margarinnal, hogy ne ragadjon össze és semmiképpen ne legyen száraz, majd rátesszük a 3 kiskanálnyi zöld curryt, öntünk mellé egy kis vizet és addig kevergetjük, amíg a fűszer meg nem színezi. Lehúzzuk a tűzről és fedővel lefedjük. Közben ellenőrizzük, hogy a hal megpuhult-e. Ha igen, még egy kicsit sütjük a tepsiben fólia nélkül, amíg ropogós nem lesz.
  5. Ha megsült a hal, akkor kitesszük egy tányérra, melléhelyezünk egy szelet citromot, elrendezzük rajta a rizst és szépen feldíszítjük.