Citromos halfilé zöldcurrys rizzsel recept.
A pangasius filét hagyjuk kiolvadni, addig is meglocsoljuk a kifacsart citrom levével, mert jót tesz neki, ha átveszi a citrom aromáját. A rizst a vízzel egy közepes méretű lábasban felrakjuk főni, fél evőkanál margarinnal és 2 kiskanál sóval. A rizsmennyiség legalább négyszerese kell hogy legyen a víz, ami amúgy is elfő.
Ha a hal kiolvadt, akkor veszünk egy nagyméretű tepsit, 4 evőkanál margarint teszünk bele, belehelyezzük a halakat, megsózzuk, rátesszük a másik citromot felkarikázva. Melléöntünk egy kis vizet, rászórjuk a 3 késhegynyi pirospaprikát és mehet be a sütőbe 200-250 fokon lefóliázva.
Ha a rizs megfőtt lecsöpögtetjük, lemossuk. Felaprítjuk a megpucolt vöröshagymát. A rizskásánál az apróra vágott és jól átpirított hagyma az igazán jó. 3 evőkanál margarint felforrósítunk és beletesszük a hagymát, amit sűrűn kevergetünk fakanállal.
Ha a hagyma jól átpirult, ráborítjuk a rizst, még egy evőkanál margarinnal, hogy ne ragadjon össze és semmiképpen ne legyen száraz, majd rátesszük a 3 kiskanálnyi zöld curryt, öntünk mellé egy kis vizet és addig kevergetjük, amíg a fűszer meg nem színezi. Lehúzzuk a tűzről és fedővel lefedjük. Közben ellenőrizzük, hogy a hal megpuhult-e. Ha igen, még egy kicsit sütjük a tepsiben fólia nélkül, amíg ropogós nem lesz.