Citromos csirke piccata
Citromos csirke piccata
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • citrom - 1 darab
  • friss petrezselyem zöld - 1 marék
  • csirkemell filé - 500 gramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • száraz fehér bor - 150 milliliter
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 2 darab

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a citrom héját és facsarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a petrezselyem zöldet. Vágjuk félbe a csirkemellet, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. Egy klopfolóval enyhén ki is verhetjük. Vigyázzunk, ne szakadjon be a hús. Majd szórjuk meg a húst liszttel. Adagonként pirítsuk le a húst egy ek margarinon. Tegyük át egy tányérra.
  2. Melegítsünk fel 1 ek margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a bort., a Knorr-kockát másfél dl vizet és a citromlevet. Hozzuk forrásba. Vegyük lejjebb a lángot és pároljuk 5 percig, míg a folyadék kissé beforrt.
  3. Keverjük hozzá a petrezselyem zöldet, ízesítsük fekete borssal. Tegyük vissza a csirkét a szószba. Tálaljuk a citromhéjjal megszórva.