Feltöltve:

Citromlikőrös tiramisu (Villa Maria's Lemon Tiramisu)

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojásfehérje5 darab
cukor5 evőkanál
citrom kifacsart leve0.5 darab
tejszín2 pohár
citromlikőr (limoncello) plusz a locsoláshoz1 pohár
citrom reszelt héja1 darab
víz1 pohár
babapiskóta, vagy piskótalap40 darab
fehér csokoládé apróra vágva1 tábla

Elkészítés

1. lépés

Verjük habbá a tojásfehérjét, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, majd verjük újra kemény habbá. Egy külön tálban, habverővel a tejszínt verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a tojásfehérje keveréket, öntsük bele a citromlikőrt (limoncellót), a reszelt citromhéjat és óvatosan forgassuk össze.

2. lépés

Egy tálban keverjük össze az 1 csésze citromlikőrt (limoncellot) az 1 csésze vízzel. Adjunk hozzá cukrot, ha szükséges. Óvatosan mártsuk a citromlikőrös (limoncellos) keverékbe a babapiskótákat, de nem szabad hogy eláztatni.

3. lépés

Szorosan rétegezzük egy tortaformába, vagy bármilyen magas falú jénaiba. Kenjük el rajta a 1/2 adag krémet egyenletesen, ügyelve arra, hogy teljesen befedje. Tegyünk rá még egy réteg babapiskótát, majd egyenletesen elosztva a maradék krémet kenjük a tetejére.

4. lépés

A krém tetejét megszórjuk reszelt citromhéjjal és a citromos fehér csokoládéval.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem