Citromban és joghurtban pácolt csirke
Citromban és joghurtban pácolt csirke
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 evőkanál
  • oregánó - 1 teáskanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • csirkehús - 1 kilogramm
  • citrom leve - 1 darab
  • olíva olaj - 1 evőkanál
  • joghurt - 1 darab
  • reszelt citromhéj - 1 teáskanál
  • paprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Oldjuk föl a Knorr-kockát egy kis vízben. Keverjük össze a joghurttal, a citromlével, a citrom lereszelt héjával, az oregánóval, paprikával, fokhagymával és az olíva olajjal.
  2. Jól forgassuk át a csirkehús darabokat a pácban. Érje a pác mindenhol egyformán a húst.
  3. Fedjük le és tegyük hűtőbe a húst legalább egy órára, de inkább egy egész éjszakára.
  4. Grillezzük meg a csirkehúst közepes lángon a húsrésztől függően legalább 20 percig, vagy addig, míg átsül.