Feltöltve:

Citrom szelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelékhez

cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
darált dió25 dekagramm
baracklekvár1 darab

A tetejére

citrom reszelt héja1 darab

Krémhez

citrom1 púpos evőkanál
porcukor15 dekagramm
Ráma25 dekagramm
cukor1 evőkanál
liszt3 evőkanál
tej5 dl

-

liszt60 dekagramm
tejföl1 darab
tojássárgája2 darab
sütőpor1 csomag
porcukor12 dekagramm
Ráma20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit annyi tejföllel amennyit felvesz, összegyúrjuk. Négy cipóra osztjuk, majd a tepsi mérete szerint kinyújtjuk. Az első lapt Ramával kikent tepsibe téve, bőven megkenjük a lekvárral, rászórjuk az ízlés szerinti cukorral és a vaníliás cukorral összekevert diót. Rátesszük a másik lapot, és világos pirosra sütjük. A másik két lapot külön-külön megsütjük. A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverjük, és felfőzzük a tejjel. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt lisztes krémmel összedolgozzuk, és 3 részre osztjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a diós lapot, ismét krém következik, majd beborítjuk a harmadik lappal, és bevonjuk a maradék krémmel. Vizes villával kicifrázzuk, majd ráreszeljük a citrom héját. Reszelt csokoládét is hinthetünk a tetejére.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem