Feltöltve:

Citomkrémes rolád

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
cukor20 dekagramm
1 csipetnyi
liszt10 dekagramm
étkezési keményítő3 dekagramm
sütőpor1.5 teáskanál
tej0.5 dl
mangó, vagy őszibarackbefőtt1 doboz
színtelen zselatin18 gramm
tejföl4.5 dl
citromlé2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tejszín1.5 dl
porcukor1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat 12-13 dkg cukorral és csipetnyi sóval krémesre kikeverjük. A tejjel váltogatva, apránként hozzáadjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 225 fokon, 7-8 percig sütjük. A befőttet lecsöpögtetjük. A sütőből kivett piskótát azonnal nedves konyharuhára borítjuk, és a papír lehúzása után a konyharuhával betakarva hűlni hagyjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejfölt a citromlével, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverjük. Lábasban a zselatint alacsony hőfokon feloldjuk. A tűzhelyről levesszük, és cseppenként 2-3 evőkanálnyi tejfölös krémet vegyítünk bele. Állandó keverés mellett a maradék krémhez adjuk, majd 3-5 percre hűtőbe tesszük. A tejszínt kemény habbá felverjük, a dermedő krémbe forgatjuk, majd úgy simítjuk a piskótalapra, hogy körben 1 cm-es sáv maradjon. A felaprított gyümölcsöt a krémen elosztjuk. A piskótát a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és kb. 3 órára hűtőbe tesszük. Porcukorral meghintjük és felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem