Cigánypecsenye a Főételek kategóriában
A pörköltízesítő kockákat nyomkodjuk szét egy kevés olajban. A tarja szeleteket klopfoljuk ki finoman és dörzsöljük be a pörkölt ízesítős páccal. Tegyük hűtőbe 20-30 percre.
A fokhagymát aprítsuk fel és öntsük le egy kis olajjal. Tegyük félre felhasználásig.
A szalonnát szeleteljük fel 4-8 szeletre és vagdossuk be. Egy serpenyőben süssük ki a zsírjukat, a sült szalonnát pedig tegyük félre.
A kisült zsírban süssük meg hirtelen a tarjaszeleteket. Majd kenjük be őket egy kis fokhagymás olajjal és tegyük félre őket pihenni. Ha szükséges, ízesítsük őket egy-két csipet Delikáttal.
Ha pihentek a hússzeletek pár percet, akkor tálaljuk őket a kakastaréjjal, sült krumplival és savanyú uborkával.