Feltöltve:

Cibere leves sertéshússal

timer 150
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sertés comb40 dekagramm
sertés csont50 dekagramm
közepes fej vöröshagyma1 darab
gerezd fokhagyma2 darab
közepes sárgarépa2 darab
petrezselyem gyökér1 darab
Knorr Erőleveskocka3 darab
búzakorpa cibere400 milliliter
kis csokor zöldpetrezselyem1 darab
kis csokor újhagyma1 darab
lestyánlevél, szárított2 teáskanál
borsikafű1 teáskanál
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab

Elkészítés

1. lépés

A kockákra vágott húst és a csontot tegyük 2 l hideg vízbe. Forraljuk fel.

2. lépés

A leves tetejére feljövő habot szedjük le, adjunk hozzá 1 tk sót és lassú tűzön főzzük 60 percen keresztül.

3. lépés

Tegyük bele a meghámozott, egészben hagyott hagymát, fokhagymát, leveszöldségeket.

4. lépés

Főzzük 45 percig, majd adjuk hozzá a leveskockákat és öntsük hozzá a korpa ciberét.

5. lépés

Fűszerezzük a lestyánnal, borsikafűvel. Forraljuk össze.

6. lépés

A levesből vegyük ki a csontot és a főtt zöldségeket.

7. lépés

Kevés forró lével keverjük simára a tejföl, öntsük vissza a levesbe, szórjuk meg a frissen aprított újhagymával, petrezselyem zölddel, forraljuk össze.

8. lépés

A leves zöldségeket vágjuk ízlés szerint kockára vagy hasábokra, tegyük vissza a levesbe.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 160"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 195"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 1"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem