Churros
Churros
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2.5 dl
  • vaj vagy margarin - 8 dekagramm
  • barnacukor - 2 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • liszt - 15 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • vaníliakivonat - 0.5 teáskanál
  • olaj a kisütéshez - 1 adag
  • fahéjas cukor a hempergetéshez (elhagyható) - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A vizet, a vajat vagy a margarint, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy masszává össze nem áll. Aztán levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgéppel simára keverjük.
  3. Forrósítsunk olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen), és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat.
  4. Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra (célszerű eldobható habzsákot használni, nekem az anyag nem vált be, kifolyt mellette a tészta).
  5. Töltsük bele a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s fánkcsíkokat (célszerű egy háztartási olló használata, amivel le tudjuk vágni a habzsákból kijövő fánkcsíkokat). Hamar sül, amint pirul, kész is.