Feltöltve:

Churros

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2.5 dl
vaj vagy margarin8 dekagramm
barnacukor2 evőkanál
1 csipetnyi
liszt15 dekagramm
tojás2 darab
vaníliakivonat0.5 teáskanál
olaj a kisütéshez1 adag
fahéjas cukor a hempergetéshez (elhagyható)1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A vizet, a vajat vagy a margarint, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy masszává össze nem áll. Aztán levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. lépés

Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgéppel simára keverjük.

3. lépés

Forrósítsunk olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen), és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat.

4. lépés

Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra (célszerű eldobható habzsákot használni, nekem az anyag nem vált be, kifolyt mellette a tészta).

5. lépés

Töltsük bele a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s fánkcsíkokat (célszerű egy háztartási olló használata, amivel le tudjuk vágni a habzsákból kijövő fánkcsíkokat).
Hamar sül, amint pirul, kész is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem