Churros a Desszertek kategóriában
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót és annyi vizet öntünk hozzá, amennyivel a nokedlinél egy picivel sűrűbb tésztát kapunk. Habverővel keverjük csomómentesre. Egy habzsákba rakjuk a tésztát, ha lehet, akkor csillagforma legyen a végén, ha nincs, az sem baj, de a nyílás kb. 1 cm átmérőjű legyen mindenképp, különben nagyon nehéz lesz kinyomni a masszát. Egy lábasba, vagy teflonserpenyőbe 2-3 ujjnyi olajat forrósítunk és óvatosan belenyomjuk a tésztát. Vagy csigaformában, vagy ha kényelmesebb, akkor néhány cm-es csíkokat alkotva. Szép világosra sütjük a churrost mindkét oldalról, papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük. Ízlés szerint lehet édesíteni porcukorral, vagy fahéjas cukorral lehinteni.