Feltöltve:

Churros

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

víz150 milliliter
tej50 milliliter
Rama Vajas Íz50 gramm
0.5 kávéskanál
kristálycukor2 evőkanál
Liszt130 gramm
Tojás1 darab
Fahéj1 csipetnyi

Sütéshez

Olaj

A hempergetéshez

kristálycukor
őrölt fahéj

A csokoládészószhoz

tejszín200 milliliter
ét vagy tejcsokoládé100 gramm
Rama Vajas Íz30 gramm
fahéj rúd1 darab
porcukor1 evőkanál
Dr. Oetker vanília aroma0.5 kávéskanál

Sütéshez

Sütési idő 15 perc

A churros egy közkedvelt spanyol édesség, amely égetett tésztából készül, majd kisütés után fahéjas porcukorba mártogatják. Különböző országokban a churros sokféle variációjával találkozhatunk. Madridban forró csokoládéba mártogatják, Argentínában vaníliás vagy csokoládés töltelékkel készítik, Mexikóban pedig desszertként tekintenek rá és fahéjjal fogyasztják. Amerikában is közkedvelt édesség. Gyakran találkozhatunk churros árusokkal fesztiválokon, vásárokon és vidámparkokban. Egy ízletes churros elkészítéséhez nincs szükségünk sokra, a hozzávalók kifejezetten egyszerűek, csak egy szimpla égetett tésztás alapot kell készítenünk, amit beletöltünk egy habnyomóba. Persze ha professzionálisabb megoldást keresünk, akkor befektethetünk egy churroskészítő eszközbe is. A churros receptje annál jobb, minél egyszerűbb: az eredeti recept szerint a churroshoz nem kell se tej, se tojás, viszont fontos, hogy törekedjünk arra, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzunk! A churros tésztájához így ajánlott olívaolajat használni, majd a tésztacsíkok kirántásához jó minőségű étolajat. Az ízletes, ropogós churrost általában a téli hónapokban fogyasztják és kiváló nassolnivaló vagy desszert lehet egy bögre forró csokoládéval vagy egy vaníliás lattéval. A ropogós churrost sokféle variációban készíthetjük, és ha egyszerű kombinációkra vágyunk, akkor különböző féle porcukrokba vagy cukros finomságokba márthatjuk őket, miután elkészültek. Nutellával is ínycsiklandozóan finomak, de fogyaszthatjuk őket karácsonyi fűszerezéssel vagy akár csokireszelékkel is.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy lapos tányérban keverjük össze a kristálycukrot egy kevés őrölt fahéjjal. Ebbe fogjuk a kisült fánkokat meghempergetni.

  2. 2. lépés

    A csokoládészószhoz a tejszínt forraljuk fel a vanilia aromával és fahéj rúddal. A rudat vegyük ki és a forró tejszínt öntsük az apróra tört csokoládéra. Keverjük el benne a Rama Vajas Ízt is. Tartsuk melegen!

  3. 3. lépés

    Készítsünk elő egy erős habzsákot és hozzá való csillagcsövet, valamint egy konyhai ollót is, ez majd a tészta sütésénél az adagoláshoz kell.

  4. 4. lépés

    A tésztához a Rama Vajas Ízt, a vizet és a tejet egy kevés fahéjjal, sóval és cukorral forraljuk össze. Öntsük hozzá a lisztet, és fakanállal keverjük jól el. Akkor jó, ha a tészta összeáll és az edény falától elválik. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük el benne a tojást. Töltsük a tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba. Elég sűrű a tészta, ezért fontos, hogy megfelelően erős habzsákot használjunk, nehogy az adagolás közben kiszakadjon.

  5. 5. lépés

    Egy edénybe töltsünk annyi olajat, hogy majd ellepje a fánkokat és forrósítsük fel. A habzsákból nyomjunk tésztarudakat az olajba (az ollóval vágjuk el, adagoljuk) és süssük aranybarnára. Papírtörlőn itassuk le őket, majd hempergessük meg a kisült fánkokat a fahéjas cukorban. Tálaljuk a forró csokoládémártással!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Házi koktélszósz

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0

Házi BBQ szósz

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Sült paprikás, fokhagymás majonéz

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Jalapeno-s, avokádós majonéz dip

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0

Curry-s, sütőtökös mártogatós

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Spárga party

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Fokhagymás, snidlinges öntet

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Currys-tojásos mártogatós

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0