Chilis tortilla
Chilis tortilla
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • Konzerv kukorica - 15 dekagramm
  • póréhagyma - 2 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • tortilla lap - 4 darab
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 csomag
  • darált marhahús - 20 dekagramm
  • konzerv vörösbab - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az olajon megpirítjuk a darált húst, kevés sóval ízesítjük. Közben feldaraboljuk a póréhagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a húshoz és tovább pirítjuk.
  2. Ha a levét elfőtte, felöntjük a 3,5 dl vízzel elkevert KNORR Mexikói chilis bab Rafinériával. 3-4 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A lecsöpögtetett kukoricát és vörösbabot hozzáadjuk és együtt kicsit főzzük tovább.
  4. A kész chilit a tortillákba töltjük.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük, majd enyhén olajozott tepsibe rakjuk hajtással lefelé, és 3-5 perc alatt előmelegített sütőben átforrósítjuk
  6. Tipp: a tortilla lapokat száraz serpenyőben forrósítsuk át (de ne piruljon!), így könnyebben feltekerhető.