Chili con carne tortillában
Chili con carne tortillában
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • darált marhahús - 300 gramm
  • konzerv fekete bab - 120 gramm
  • Konzerv kukorica - 100 gramm
  • hagyma - 1 darab
  • reszelt sajt - 300 gramm
  • friss koriander zöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • víz - 300 milliliter
  • Knorr 100% Természetes Chilis bab alap - 1 tasak

Elkészítés:

  1. Vágjuk finomra a hagymát majd pirítsuk meg forró olajon egy serpenyőben. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk együtt tovább őket.
  2. Szűrjük le a kukoricát és a babot, majd öblítsük le és adjuk a húshoz.
  3. Öntsünk hozzá 3 dl vizet és adjuk hozzá a Knorr-alapot. Jól keverjük el és főzzük 5 percig. Ha kész, tegyük félre.
  4. Keverjük a húshoz a finomra vágott koriander zöldet és a reszelt sajtot.
  5. A tortillákat töltsük meg a raguval. Tekerjük őket oly módon, mint a tavaszi tekercseket, behajtva, majd jó szorosan. Majd tegyük 180 ° C-os sütőbe 10 percre, vagy pedig meg is grillezhetjük őket 3-4 perc alatt.