Chili con carne
Chili con carne
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • oregánó - 2 teáskanál
  • vöröshagyma - 4 darab
  • bors - 2 teáskanál
  • babérlevél - 4 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • paradicsomlé - liter
  • pirospaprika - 2 teáskanál
  • konzerv vörösbab - 1 darab
  • darált hús - 50 dekagramm
  • őrölt római kömény - 2 teáskanál
  • étcsokoládé - 2 dekagramm
  • fehér bab konzerv - 1 darab
  • konzerv csemegekukorica - 1 darab
  • fekete kávé - 1 pohár
  • darált erős paprika - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. Felkockázzuk a hagymát és kevés olajon megpirítjuk. Rádobjuk a a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután rászórjuk a fűszereket: a köményt, babérlevelet, sót, borsot, oregánót, erős paprikát, pirospaprikát, fokhagymát.
  2. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük egy kevés vízzel és egy csésze kávéval. Hagyjuk, hogy összeforrjon.
  3. A konzerveket alaposan lecsepegtetjük, és le is mossuk, majd az alaphoz adjuk.
  4. Felöntjük fél liter paradicsomlével és hagyjuk ismét összeforrni.
  5. Összetördelve hozzáadjuk a csokit.
  6. Kis lángon főzzük össze az egészet. Jó sűrű szaftot kell, hogy kapjunk. Végül vegyük ki belőle a babérleveleket, hogy később nehogy útban legyenek!