paradicsom | 3 darab |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 3 evőkanál |
Knorr Mexikói chilis bab alap | 1 csomag |
darált marhahús | 50 dekagramm |
vörösbab konzerv | 80 dekagramm |
zellergumó | 1 darab |
petrezselyemgyökér | 1 darab |
Chili con carne a Főételek kategóriában
Forró olajban megpirítjuk a darált húst (kb 8 perc), hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, kissé tovább pirítjuk, majd meghintjük enyhén chili porral, sóval, borssal. Belekeverjük az 1×1 cm-s kockára vágott zellergumót, sárgarépát, és petrezselyemgyökeret.
Hozzáadjuk a babot (lével együtt) és elkeverem. A paradicsomot leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. Negyedekre vágjuk, és ezt is beletesszük. Lassú tűzön fedő alatt néha kevergetve kb. 20 percig főzzük. Ha levét elpárologta, vízzel pótolhatjuk. Majd felöntöm a 4 dl hideg vízzel elkevert Mexikói alappal, felforraljuk, és 5 percig összefőzzük.