Cézársaláta a Saláták kategóriában
A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy időre hűtőbe tesszük, a saláta ezáltal ropogósabb lesz. Ezután falatnyi darabkákra tépkedjük és beletesszük egy nagyobb tálba.
Szardellás öntethez a szardellát tálban összetörjük, hozzáadjuk majonézt, a citromlevet, a mustárt és jól elkeverjük. Legvégül hozzáadjuk, a borsot, a 1 db zúzott fokhagymát és a Worchesteire-t.
Elkészítjük a croutonokat. Egy tálba tesszük a kicsire tépkedett vagy vágott kenyérdarabkákat, és átforgatjuk fokhagymás olajjal. Szétterítjük egy nagy tepsiben, és 120°C-on 1-2 órát pirítjuk. (Másik megoldás, ha serpenyőben 10 perc alatt megpirítjuk a croutonokat.)
Az öntetet rátesszük a salátára. Rászórjuk a croutonokat, és meghintjük parmezán forgácsokkal. Ha szükséges, sózzuk, és tekerjünk rá borsot.