Feltöltve:

Cézársaláta

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

fokhagyma gerezd2 darab
olíva olaj dl
Globus Majonéz10 dekagramm
római saláta2 darab
Globus Mustár tubus3 dekagramm
toast kenyér4 szelet
parmezán sajt5 dekagramm
szardella5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy időre hűtőbe tesszük, a saláta ezáltal ropogósabb lesz. Ezután falatnyi darabkákra tépkedjük és beletesszük egy nagyobb tálba.

2. lépés

Szardellás öntethez a szardellát tálban összetörjük, hozzáadjuk majonézt, a citromlevet, a mustárt és jól elkeverjük. Legvégül hozzáadjuk, a borsot, a 1 db zúzott fokhagymát és a Worchesteire-t.

3. lépés

Elkészítjük a croutonokat. Egy tálba tesszük a kicsire tépkedett vagy vágott kenyérdarabkákat, és átforgatjuk fokhagymás olajjal. Szétterítjük egy nagy tepsiben, és 120°C-on 1-2 órát pirítjuk. (Másik megoldás, ha serpenyőben 10 perc alatt megpirítjuk a croutonokat.)

4. lépés

Az öntetet rátesszük a salátára. Rászórjuk a croutonokat, és meghintjük parmezán forgácsokkal. Ha szükséges, sózzuk, és tekerjünk rá borsot.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem