Feltöltve:

Céklás-almás tarte tatin puha kecskesajttal

timer 50
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz50 gramm
cékla (hámozva, félbevágva)600 gramm
alma (tisztítva, negyedelve)200 gramm
Cukor40 gramm
méz60 gramm
balzsamecet80 milliliter
friss rozmaring levél aprítva30 gramm
fagyasztott leveles tészta (kiolvasztva)2-3 darab
kecskesajt80 gramm
rukkola saláta50 gramm
dió vagy pekándió60 gramm
Knorr Zöldségleveskocka1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

  2. 2. lépés

    Olvasszuk fel a vajas ízt egy 28-30 cm-es serpenyőben közepes lángon.

  3. 3. lépés

    Keverjük hozzá a céklát és az almát és finoman pirítsuk 2 percig.

  4. 4. lépés

    Adjunk hozzá egy dl vizet, majd oldjuk fel benne a leveskockát.

  5. 5. lépés

    Adjuk hozzá a cukort, ecetet, rozmaringot és ízesítsük egy kis borssal.

  6. 6. lépés

    Pároljuk és közben kevergessük magas hőfokon 2-3 percig, míg kissé besűrűsödik.

  7. 7. lépés

    Tegyük át egy sütőtálba, majd fedjük le alufóliával és süssük a sütőben míg a cékla meg nem puhul, kb. 15 percig.

  8. 8. lépés

    Tegyük félre 5 percre, hagyjuk egy kicsit hűlni.

  9. 9. lépés

    Vegyük feljebb a sütő hőmérsékletét 200 C-ra. Tapasszuk össze a leveles tészta lapokat, majd helyezzük egy 34 cm-es pizza formába.

  10. 10. lépés

    Egyenletesen osszuk el rajta a céklás mixet. Tegyük a sütőbe 20-25 percre, míg a tészta szép magas és aranybarna nem lesz. Majd vegyük ki és a formában hagyjuk 10 percig hűlni.

  11. 11. lépés

    Tegyük át egy nagy tányérra. Tegyük a tetejére a kecskesajtot, pekándiót és a rukkolát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Bolognai zöldséges rétes

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Tarjás piték

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 3