Feltöltve:

Céklakrémes torta

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

főtt cékla40 dekagramm
tejszín4 dl
zselatin3 evőkanál
cukor13 dekagramm
tejföl2.5 dl

A forma kikenéséhez

liszt1 darab
Ráma1 darab

A tetejére

zselatin1.5 evőkanál
céklalé1.5 dl

A tortalaphoz

tojás3 darab
Ráma4 dekagramm
citrom leve0.5 darab
vaníliás cukor1 csomag
fehér csokoládé4 dekagramm
liszt5 dekagramm
étkezési keményítő5 dekagramm
1 darab
porcukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Egy csipetnyi sóval, a keményítővel és a liszttel összedolgozzuk. A csokoládét beletördeljük, a vaníliás cukrot beleszórjuk és a citromlevet beleöntjük. Jól összekeverjük, majd Ramával kikent, liszttel behintett tortaformába simítjuk. Előmelegített 180°C-os sütőben, ( légkeveréses sütőben 165°C) kb 15 perc alatt megsütjük. A meghámozott, főtt céklát apró darabokra vágjuk, és a tejföllel együtt turmixoljuk. Ha nagyon darabos maradna, egy szitán áttörjük, majd a cukorral összedolgozzuk. A zselatint egy kevés langyos vízben feloldjuk és a céklába keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és ezt is a céklás keverékbe forgatjuk. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és lefedve 6-7 órára a hűtőszekrénybe állítjuk. Ezután a zselatint a felmelegített céklalében feloldjuk, majd néhány perc hűtés után a torta tetejére simítjuk. Újabb egy óra hűtés következik. A tortát cikkekre vágva, mentalevéllel és reszelt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem