Feltöltve:

Céklahab

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
tojás5 darab
Knorr Kapros Salátaöntet por1 csomag
Delikát ételízesítő1 evőkanál
joghurt2 dl
20%-os tejföl2 evőkanál
citrom1 darab
cékla0.5 kilogramm
tejszín 30%-os1 dl
zöldfűszerek2 evőkanál

Céklahab a Saláták kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Céklahab elkészítés 1. lépés képe

A céklát főzzük puhára Delikát8 ételízesítővel ízesített vízben. Ha megfőtt hűtsd ki, hámozzuk meg és gyorsvágóval pépesítsük le.
A zöldfőszereket vágjuk apróra.

2. lépés

Céklahab elkészítés 2. lépés képe

Adjuk a céklapüréhez a tejszínt és a tojást. Alaposan keverjük át. Ízesítsük citromlével, sóval, borssal és egy csipet cukorral.

3. lépés

Céklahab elkészítés 3. lépés képe

A csészéket kenjük ki margarinnal, öntsük bele a céklás masszát egyharmad magasságáig. A csészéket tegyük tepsibe.

4. lépés

Céklahab elkészítés 4. lépés képe

Töltsük meg a tepsit félig vízzel és a 180 °C fokra melegített sütőben sütve-gőzöljük 30 percig.
A Knorr Kapros Salátaöntetet keverjük el joghurttal, tejföllel és a zöld fűszerekkel. Ezzel kínáljuk a céklahabot.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem