Feltöltve:

Céklahab

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
tojás5 darab
Knorr Kapros Salátaöntet por1 csomag
Delikát ételízesítő1 evőkanál
joghurt2 dl
20%-os tejföl2 evőkanál
citrom1 darab
cékla0.5 kilogramm
tejszín 30%-os1 dl
zöldfűszerek2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A céklát főzzük puhára Delikát8 ételízesítővel ízesített vízben. Ha megfőtt hűtsd ki, hámozzuk meg és gyorsvágóval pépesítsük le.
    A zöldfőszereket vágjuk apróra.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Adjuk a céklapüréhez a tejszínt és a tojást. Alaposan keverjük át. Ízesítsük citromlével, sóval, borssal és egy csipet cukorral.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A csészéket kenjük ki margarinnal, öntsük bele a céklás masszát egyharmad magasságáig. A csészéket tegyük tepsibe.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Töltsük meg a tepsit félig vízzel és a 180 °C fokra melegített sütőben sütve-gőzöljük 30 percig.
    A Knorr Kapros Salátaöntetet keverjük el joghurttal, tejföllel és a zöld fűszerekkel. Ezzel kínáljuk a céklahabot.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Saláta avokádóval és surimivel

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Saláta burgonyával és spárgával

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Arugula saláta koktélparadicsommal

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Nyári babsaláta

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Zöld saláta gránátalmával

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0

Séf saláta

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1

Tavaszi saláta metélőhagymával

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Cikória saláta kivivel

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Avokádó, spenót és dió saláta

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Ázsiai káposzta saláta

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2