Cékla télire
Cékla télire
  • timer210 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • babérlevél - 5 darab
  • cékla - 1 kilogramm
  • egész feketebors - 10 darab

Elkészítés:

  1. A céklákat megmossuk, megpucoljuk, és karikákra szeleteljük.
  2. Egy nagy fazékba feltesszük főni, annyi vízbe, hogy teljesen ellepje.
  3. Felforr, habját leszedjük. Majd ízesítjük babérlevéllel, borssal, köménnyel.
  4. Kis lángon körülbelül 2 órán át puhára főzzük.
  5. Ha megpuhult ízlés szerint cukorral (kb 20dkg) és ecettel(kb 0,5dl) ízesítjük.
  6. Elzárjuk, és még melegen, tisztára mosott üvegekbe töltjük. Tetejére késhegynyi szalicilt teszünk az üvegek tetejére.
  7. Majd csavaros tetővel légmentesen lezárjuk.
  8. Szárazon dunsztoljuk (egy nagyobb műanyag edényt kibélelünk ruhával, beletesszük az üvegeket és betakarjuk, körülbelül másnapra kihűlnek és el lehet őket tenni).