Cassoulet (francia babos egytálétel) a Főételek kategóriában
A kolbászt felkarikázzuk a szalonnát felkockázzuk, és a kanálnyi olajon megpirítjuk őket, hogy a zsírjuk kisüljön. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.
A serpenyőből a már megpirult szalonnát és kolbászt kiszedjük és lecsepegtetjük. A lábosban maradt zsiradékban a hagymát megpároljuk az összezúzott fokhagymával együtt, vigyázva, nehogy a fokhagyma megégjen.
A megpárolódott, megpirult hagymához hozzáadjuk a paradicsomot, a mustárt, a sűrített paradicsomot és egy kevés vizet. Az egészet jól összeforraljuk, majd beletesszük a már előre megmosott és lecsepegtetett konzerv szemes babot.
Hozzáadjuk a félretett kolbászt és szalonnát, sót és borsot, majd összemelegítjük.