víz | 1.5 liter |
---|---|
tejföl | 100 milliliter |
sárgarépa | 1 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
fehérrépa | 1 darab |
póréhagyma | 0.5 darab |
tyúk | 1 kilogramm |
zeller | 0.5 darab |
marhahús | 500 gramm |
vaj | 6 evőkanál |
füstölt sonka | 100 gramm |
borjúhús | 100 gramm |
párizsi zsemle | 0.5 darab |
tojássárga | 2 darab |
zöldfűszer | 1 csokor |
Cári püréleves a Levesek kategóriában
A marhából, tyúkból, borjúból főzz húslevest a Knorr kockát hozzáadásával.
A kész húslevest szűrd le.
A leszűrt húst, sonkát, sárgarépát, zellert, fehérrépát és pórét vágd össze és pirítsd meg vajon, míg megpuhul.
Keverd össze a húslevesben áztatott zsemlével.
Add hozzá a tejföllel felvert tojást, keverd össze és oldd fel meleg húslevesben, és kevergetve melegítsd, míg a leves kissé besűrűsödik. Pirítóssal vagy pástétomfalatkákkal tálald, petrezselyemzölddel megszórva.