Carbonara muffin
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    -

    • Rama Vajas Íz és egy kevés a forma kikenéséhez - 5 dekagramm
    • száraz spagetti tészta (kifőve 45 dkg) - 20 dekagramm
    • kockára vágott bacon - 12 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • reszelt parmezán sajt - 7.5 dekagramm
    • só - 1 kávéskanál

    Elkészítés:

    1. Főzzük meg a tésztát sós vízben, hogy a közepe még kicsit kemény maradjon. Pirítsuk le a kockára vágott bacont, tegyük félre, majd ha kissé lehűlt, csepegtessük le. Szűrjük le a tésztát, keverjük hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, a reszelt parmezánt, a pirított bacont, a tojásokat, és a sót.
    2. Egy villára csavarjunk fel tésztát egy kanál segítségével, majd helyezzük a "fészkeket" a Rama Vajas Ízzel kikent teflon sütőformába, vagy szilikon formába. A kilógó szálakat nyomjuk bele, mert könnyen megég.
    3. Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig, kicsit hagyjuk a formában hűlni. Melegen tálaljuk.