Carbonara spagetti sonkával
Carbonara spagetti sonkával
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2.5 liter
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • Rama Classic - 3 dekagramm
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • tej - 2.5 dl
  • só - 1 teáskanál
  • sonka - 15 dekagramm
  • spagetti - 250 gramm
  • reszelt parmezán - 5 dekagramm
  • őrölt bors - 0.5 teáskanál

Elkészítés:

  1. Sós, lobogó vízben feltesszük a spagettit főni. Főzzük al dente-re.
  2. Közben elkészítjük a tésztaszószt. A csíkokra, vagy kockákra vágott sonkát margarinon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hideg tejben elkevert Carbonara alapot. Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.
  3. Ha kész a tészta, szűrjük le gyorsan és tálaljuk. Öntsük a szószt a tészta tetejére. Tálaljuk reszelt parmezánnal és frissen vágott petrezselyem zölddel.