Carbonara spagetti a Főételek kategóriában
Tegyünk fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ahhoz, hogy a tészta ne ragadjon össze, bőséges vízre van szüksége. A sót csak forráskor tegyük a vízbe, mert só nélkül gyorsabban felforr. Ha lobog a víz, tegyük bele a tésztát, és néha kevergetve főzzük meg.
Közben egy serpenyőben olvasszuk fel a margarint, majd pirítsuk meg benne kissé a kockára vagy csíkokra vágott sonkát. Adjuk hozzá a reszelt vagy zúzott fokhagymát, röviden pirítsuk össze.
Adjuk hozzá a Rafinériát és a hideg tejet, alaposan keverjük össze.
Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. A tojássárgáját keverjük el a tejszínnel, adjuk a forró mártáshoz, de már ne forraljuk újra!!
Ha a tészta kész (ne főzzük túl!), szűrjük le és öblítsük át forró vízzel. Tálaljuk a tésztát a szósszal összekeverve vagy a főtt tészta tetejére kanalazva. Ha szeretjük, most megszórhatjuk finomra vágott friss petrezselyemzölddel is.