Feltöltve:

Caprese saláta

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor1 csipetnyi
olíva olaj50 milliliter
Knorr Házias Marhahús Levesalap1 darab
fenyőmag10 gramm
balzsamecet50 milliliter
avokádó1 darab
aszalt paradicsom50 gramm
Globus Mustár tubus1 teáskanál
rukkola1 csomag
cherry paradicsom200 gramm
mini mozzarella csomagok2 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Oldjuk fel fél l forró vízben Knorr Házias Marhahús levesalapot, majd tegyük félre, míg kihűl. Vágjuk félbe a paradicsomokat és a mozzarellát. Az avokádót vágjuk ketté, szedjük ki a magját, és vegyük ki a húsát, majd vágjuk nagy kockára, a szárított paradicsomot és a bazsalikomot csíkokra.

  2. 2. lépés

    Pirítsuk meg a fenyőmagot száraz serpenyőben arany színűre.

  3. 3. lépés

    Mossuk le a rukkolát, szárítsuk meg. Minden eddig elkészített alapanyagot helyezzünk egy tálba.

  4. 4. lépés

    Alaposan keverjük össze a balzsamecetet a mustárral, a csipet cukorral és 4 kanál feloldott húslevessel, lassanként hozzáadva az olívát - míg sűrű állagú emulzió keletkezik.

  5. 5. lépés

    Közvetlenül a tálalás előtt öntsük le a salátát az elkészített öntettel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Saláta avokádóval és surimivel

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Saláta burgonyával és spárgával

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Arugula saláta koktélparadicsommal

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Nyári babsaláta

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Zöld saláta gránátalmával

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0

Séf saláta

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1

Tavaszi saláta metélőhagymával

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Cikória saláta kivivel

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Avokádó, spenót és dió saláta

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Ázsiai káposzta saláta

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2