Caprese paradicsomrózsával és pestoval
Caprese paradicsomrózsával és pestoval
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • olíva olaj - 150 milliliter
  • fenyőmag - 30 gramm
  • Knorr Olaszos Salátaöntet por - 1 csomag
  • reszelt parmezán - 30 gramm
  • friss bazsalikom - 0.5 csokor
  • mozzarella (nagy golyók) - 2 darab

Elkészítés:

  1. A mozzarellát és három paradicsomot szeleteljünk fel. Tegyük papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges vizet.
  2. A paradicsom és mozzarella szeleteket helyezzük egy nagy tányérra felváltva úgy, hogy enyhén fedjék egymást és egy nagy kört alkossanak. A kör közepe maradjon üres.
  3. Egy éles, vékony pengéjű kés segítségével hámozzunk meg egy paradicsomot - lehetőség szerint a héja maradjon egyben.
  4. A hosszú paradicsomhéj csíkot kezdjük el összetekerni rózsába úgy, hogy a csík kezdete, vagyis a paradicsom lapos része legyen a rózsa alja. Tegyük a rózsát a tányér közepére.
  5. Készítsük el a pestot: botmixerrel keverjük össze az olíva olajat, bazsalikomleveleket, petrezselymet, parmezánt és az Olaszos salátaöntet port.
  6. Locsoljuk körbe a pesto öntettel a salátát. Tálalásnál díszítsük fenyőmaggal.