Cannelloni zöldborsós bolognai raguval töltve a Főételek kategóriában
Egy kanál olajon pirítsuk meg a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk egy picit. Adjuk hozzá a Knorr Bolognai alapot, majd öntsük föl 600 ml vízzel. Forraljuk föl, és adjuk hozzá a zöldborsót. Főzzük kb. 8-10 percet, időnként kavargatva.
Ezalatt készítsünk egy gyors besamel mártást lisztből, margarinból és forró tejből. A megolvadt margarint pirítsuk meg zsemleszínűre a lisztet. Apránként adjuk hozzá a forró tejet, mindig simára keverve. Ízesítsük egy kicsi őrölt babérlevéllel, lereszelt fokhagymával, sóval és borssal is. Főzzük kb. 8 percet, hogy a nyers liszt íze ne maradjon meg.
Kenjünk ki egy hőálló tálat margarinnal. A tálban töltsük meg a raguval a canelloni tésztákat és fektessük őket egymás mellé. Ha maradna egy kis ragu, azt öntsük a tésztára. Öntsük minderre a besamel mártásunkat. Erre pedig reszeljünk parmezán sajtot.
Tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre, ezalatt a canelloni is megfő a szószban és a parmezán is szépen rápirul a tészta tetejére.
Tálaljuk friss rukkola salátával