Canelloni chilis bolognai raguval töltve
Canelloni chilis bolognai raguval töltve
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • tejszín - 300 milliliter
  • Knorr Lasagne alap - 1 csomag
  • reszelt sajt - 15 dekagramm
  • canelloni tészta - 12 darab
  • chilipaprika - 2 darab
  • darált hús - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A húst a forró olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított chilipaprikát. Ráöntünk 200 ml vizet és hozzáadjuk a Lasagne alapot, amely a mártásnak olaszos ízt és tökéletes sűrűséget ad. A mártást 5 percig lassú tűzön főzzük.
  2. Eközben a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt sajt 1/3-át. Addig forraljuk lassan kevergetve amíg a sajt felolvad. Ízlés szerint kevés szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Megtöltjük a tésztacsöveket a raguval. Kikenjük a tűzálló edényt a tejszínes mártás 1/3-ával, és ráhelyezünk egy réteg canellonit.
  4. A következő rész tejszínes mártást a tésztacsövek első rétegére öntjük, majd erre rendezzük a következő megtöltött tésztaréteget. Az utolsó rétegre öntjük a maradék fehér mártást és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Az alufóliával lefedett edényt a 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük, majd alufóliát levéve további 10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.