Calzone recept.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. 30-40 percig kelni hagyjuk letakarva meleg helyen. A megkelt tésztát kb 35-40 cm átmérőjű, kerek lappá nyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A szószhoz összekeverjük a paradicsompürét az oregánóval, a cukorral és a vízzel, majd megkenjük vele a tésztát, ügyelve arra, hogy a szélén kb 1 cm-t kihagyjunk.
A csirkemellet alaposan megmossuk, csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. Amikor elkészült, rátesszük a tésztára úgy, hogy csak a felét fedje be. Ez azért fontos, mert a másik felét rá fogjuk hajtani a töltelékre.
A vöröshagymát csíkokra vágjuk és a gombával együtt ráhelyezzük a húsra. Ezután az egészet megszórjuk a reszelt sajt felével és ráhajtjuk a szabadon hagyott tésztát. Kézzel összenyomkodjuk a tészta széleit, hogy a töltelék ne folyhasson ki sütés közben.
A tetejére rászórjuk a maradék reszelt sajtot és egy kevés oregánót, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.