Feltöltve:

Búzadarás mákos pite

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt38 dekagramm
1 darab
élesztő3 dekagramm
tej1.75 liter
tojás3 darab
Ráma5 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
búzadara13 dekagramm
darált mák38 dekagramm
darált mandula8 dekagramm
mazsola5 dekagramm
rum2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
porcukor3 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet egy csipet sóval egy tálban összekeverjük, közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk, a liszthalom mélyedésébe locsoljuk, kevés liszttel elkeverjük, és 15 percig meleg helyen pihentetjük. Hozzáadunk 1 tojást, 5 dkg cukrot, beledolgozzuk a Ramát, a vaníliás cukrot, majd sima tésztává összegyúrjuk. 30 percig kelesztjük. Közben 1 l tejet egy csipet sóval felforralunk, beleszórjuk a búzadarát és a maradék cukrot, alacsony hőfokon, kb. 10 percig főzzük. 1/2 l tejet felforralunk és a mákra öntjük. Összekeverjük a tejbegríz felével, hozzáadjuk a mandulát, a mazsolát, a rumot és a citromhéjat. A többi tojássárgát a maradék grízbe vegyítjük, és beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. A tésztát Ramával kikent, nagy tepsibe kinyújtjuk, rásimítjuk a mákos masszát, majd a tojáshabos tejbegrízt. Előmelegített sütőben, 200 fokon 30-40 percig sütjük. A maradék 1 dl tejet meglangyosítjuk, a forró pitét villával megszurkáljuk és a tejjel meglocsoljuk. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem