Feltöltve:

Búzadarás mákos pite

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt38 dekagramm
1 darab
élesztő3 dekagramm
tej1.75 liter
tojás3 darab
Ráma5 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
búzadara13 dekagramm
darált mák38 dekagramm
darált mandula8 dekagramm
mazsola5 dekagramm
rum2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
porcukor3 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lisztet egy csipet sóval egy tálban összekeverjük, közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk, a liszthalom mélyedésébe locsoljuk, kevés liszttel elkeverjük, és 15 percig meleg helyen pihentetjük. Hozzáadunk 1 tojást, 5 dkg cukrot, beledolgozzuk a Ramát, a vaníliás cukrot, majd sima tésztává összegyúrjuk. 30 percig kelesztjük. Közben 1 l tejet egy csipet sóval felforralunk, beleszórjuk a búzadarát és a maradék cukrot, alacsony hőfokon, kb. 10 percig főzzük. 1/2 l tejet felforralunk és a mákra öntjük. Összekeverjük a tejbegríz felével, hozzáadjuk a mandulát, a mazsolát, a rumot és a citromhéjat. A többi tojássárgát a maradék grízbe vegyítjük, és beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. A tésztát Ramával kikent, nagy tepsibe kinyújtjuk, rásimítjuk a mákos masszát, majd a tojáshabos tejbegrízt. Előmelegített sütőben, 200 fokon 30-40 percig sütjük. A maradék 1 dl tejet meglangyosítjuk, a forró pitét villával megszurkáljuk és a tejjel meglocsoljuk. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem