tej | 2.5 dl |
cukor | 10 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 darab |
búzadara | 8 dekagramm |
vaníliás joghurt | 1 pohár |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi |
egész tojás | 2 darab |
tojásfehérje | 2 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
citromlé | 2 evőkanál |
Ráma | 1 adag |
eper | 30 púpos evőkanál |
eperszörp | 5 evőkanál |
A tejet felforraljuk, a vaníliás cukrot, búzadarát, cukrot és a fahéjat összefőzzük. Állandó keverés mellett darakását főzünk belőle. A tüzet elzárva beleütjük a tojást és a joghurttal simára keverjük, citrom reszelt héjával és a levével ízesítjük. Ha már kihűlt, a keményre felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Alaposan kimargarinozott, kristálycukorral megszórt 4-6 db formába kanalazzuk, attól függően, hogy mekkorák a formák. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, kb. 25 percre. A tetejét porcukorral meghintjük, és eperszósszal kínáljuk. Az eperszószhoz az epret alaposan megmossuk, egy magas falú tálban botmixerrel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a szörpöt, jól elkeverjük, majd átszűrjük az egészet és jól lehűtjük tálalás előtt.
Hozzászólások