Feltöltve:

Búzadara szuflé eperszósszal

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tej2.5 dl
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 darab
búzadara8 dekagramm
vaníliás joghurt1 pohár
őrölt fahéj1 csipetnyi
egész tojás2 darab
tojásfehérje2 darab
citrom reszelt héja1 darab
citromlé2 evőkanál
Ráma1 adag
eper30 púpos evőkanál
eperszörp5 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet felforraljuk, a vaníliás cukrot, búzadarát, cukrot és a fahéjat összefőzzük. Állandó keverés mellett darakását főzünk belőle. A tüzet elzárva beleütjük a tojást és a joghurttal simára keverjük, citrom reszelt héjával és a levével ízesítjük. Ha már kihűlt, a keményre felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Alaposan kimargarinozott, kristálycukorral megszórt 4-6 db formába kanalazzuk, attól függően, hogy mekkorák a formák. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, kb. 25 percre. A tetejét porcukorral meghintjük, és eperszósszal kínáljuk. Az eperszószhoz az epret alaposan megmossuk, egy magas falú tálban botmixerrel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a szörpöt, jól elkeverjük, majd átszűrjük az egészet és jól lehűtjük tálalás előtt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem