Feltöltve:

Burgundi torta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás4 darab
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt8 csapott mokkáskanál
sütőpor1 kávéskanál
csokoládés pudingpor1 csomag

Töltelék

zselatin1 csomag
vörösbor (burgundi)2.5 dl
cukor12 dekagramm
van. cukor1 csomag
citrom leve0.5 darab
tejszín2.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját habosra kikeverjük, hozzáadjuk a cukor 2/3 részét, és a van. cukrot. A fehérjéket kemény habbá verjük, és beletesszük a többi cukrot. A habot felkenjük a tojásmassza tetejére. Rászitáljuk a sütőporral és pudingporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.

2. lépés

Ramával kikent tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük, 170 fokon 35-40 percig sütjük. Kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A zselatint a borral, cukorral, van. cukorral és a citromlével addig melegítjük (ne forraljuk), amíg a zselatin feloldódik, majd hagyjuk kihűlni.

4. lépés

Amikor a folyadék kezd zselészerűvé válni, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Megtöltjük a tortát, hűtőben hagyjuk amíg megszilárdul. Tetejét csokimázzal bevonjuk és tejszínhabbal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem