Burgundi marharagu
Burgundi marharagu
  • timer135 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • kakukkfű - 4 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • szegfűbors - 3 mag
  • babérlevél - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • szalonna - 150 gramm
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 2 darab
  • salott hagyma - 3 darab
  • vörösbor - 2 darab
  • csiperkegomba - 200 gramm
  • paradicsomsűrítmény - 30 gramm
  • marhalapocka - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A marhát vágjuk nagy, kb. másfél cm-es kockára, a szalonnát kisebb kockára. A fokhagymát zúzzuk szét, a sárgarépát vágjuk félbe és szeletekre.
  2. Jól felmelegített margarinon, a legjobb egy lábasban, pirítsuk át a húst, majd a szalonnát és a sárgarépát. Amikor minden megbarnult, adjuk hozzá a bort, a szegfűborsot és a babérlevelet. Várjuk meg, amíg a bor fele elpárolódik.
  3. Öntsünk hozzá 2 l vizet, adjuk hozzá a Knorr levesalapot és a paradicsomsűrítményt. Fedő alatt lassan 1 órát pároljuk.
  4. Egy másik serpenyőben pirítsuk át a negyedekbe vágott gombát, a hagymát és a fokhagymát. Adjuk a marhához a zöldséget és a Knorr kockát. Újabb 1 órán át pároljuk, időről időre megkevergetve.
  5. A párolás vége előtt adjuk hozzá a friss kakukkfűleveleket. Ha túl sűrű lenne a mártása, önthetünk még egy kis vizet, bort hozzá, hogy még ízesebb legyen.