Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
kakukkfű | 4 darab |
sárgarépa | 2 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
szegfűbors | 3 mag |
babérlevél | 2 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
szalonna | 150 gramm |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 2 darab |
salott hagyma | 3 darab |
vörösbor | 2 darab |
csiperkegomba | 200 gramm |
paradicsomsűrítmény | 30 gramm |
marhalapocka | 1 kilogramm |
Burgundi marharagu a Főételek kategóriában
A marhát vágjuk nagy, kb. másfél cm-es kockára, a szalonnát kisebb kockára. A fokhagymát zúzzuk szét, a sárgarépát vágjuk félbe és szeletekre.
Jól felmelegített margarinon, a legjobb egy lábasban, pirítsuk át a húst, majd a szalonnát és a sárgarépát. Amikor minden megbarnult, adjuk hozzá a bort, a szegfűborsot és a babérlevelet. Várjuk meg, amíg a bor fele elpárolódik.
Öntsünk hozzá 2 l vizet, adjuk hozzá a Knorr levesalapot és a paradicsomsűrítményt. Fedő alatt lassan 1 órát pároljuk.