Feltöltve:

Burgonyás pogácsa

timer 150
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tésztához

főtt, kihűtött, áttört burgonya250 gramm
liszt430 gramm
Ráma25 gramm
tojássárgája3 darab
20 gramm
élesztő3 dekagramm
kristálycukor10 gramm

Tetejére

tojás1 darab
reszelt sajt1 kevés

Burgonyás pogácsa a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A burgonyát héjában egészben megfőzzük, meghámozzuk és törőn átnyomjuk alaposan. Megvárjuk amíg kissé hűl és az összes többi hozzávalót hozzáadjuk, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát.

2. lépés

Nyújtsuk ki téglalap formára, majd hajtogassuk két oldalról befelé középre, majd föntről és lentről is. Csomagoljuk bele folpackba és tegyük hűtőbe pár órára. Akár előző nap is elkészíthetjük és egy éjszakán át hűtőben tarthatjuk.

3. lépés

Hűtés után nyújtsuk ki a tésztát szintén téglalap alakúra 1,5-2 cm vastagságúra. A tetejét irdaljuk be rácsszerűen, majd szaggassuk ki pogácsaszaggatóval. A tetejét kenjük meg tojással és megszórhatjuk reszelt sajttal is. Pihentessük még 20 percig, majd előmelegített sütőben süssük barnára.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem