Burgonyás lángos
Burgonyás lángos
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • főtt, áttört krumpli - 30 dekagramm
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • só - 2 teáskanál
  • őrölt bors - 1 csipetnyi
  • cukor - 1 csipetnyi
  • tej az élesztőhöz (kb) - 1.5 dl
  • olaj - 1 darab

Feltétnek

  • sajt - 1 darab
  • tejföl - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Ha kész, a liszthez adjuk, amibe az áttört krumplit, a sót és a borsot tettük. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztából kézzel kis gombócokat formálunk és mielőtt a forró olajba tennénk, széthuzigáljuk laposra. Aranybarnára sütjük és a kívánt feltéttel megkenjük.