élesztő | 2.5 dekagramm |
tej | 1.5 dl |
Ráma | 8 dekagramm |
tejföl | 1 dl |
főtt burgonya | 30 pohár |
tojássárgája | 1 darab |
cukor | 2 teáskanál |
só | 1 teáskanál |
liszt (annyi, amennyit a tészta felvesz) | 40 dekagramm |
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm, majd leöntöm a levét, összetöröm, és hagyom kihűlni. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, majd az összes hozzávalót jól összedolgozom, összegyúrom. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztem, majd 4 gombócra szedem. Egyenként kinyújtom, és felvágom 8 részre, majd mindegyikre teszek egy kiskanál tölteléket, és feltekerem kifli formára. Megkenem felvert tojással, és előmelegített sütőben készre sütöm.
Hozzászólások