Burgonyás-töpörtyűs pogácsa
Burgonyás-töpörtyűs pogácsa
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • só - 1 teáskanál
  • + a nyújtáshoz liszt - 60 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • tojássárgája - 1 darab
  • töpörtyű - 10 dekagramm
  • főtt burgonya - 20 dekagramm
  • cukor - 1 csipetnyi
  • langyos tej (kb) - 1 dl
  • élesztő - 3.5 dekagramm
  • Rama a tepsi kikenéséhez - 2 dekagramm
  • tojás a lekenéshez - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, a cukorral felfuttatjuk. A főtt, áttört burgonyával, az apróra vágott töpörtyűvel, a tojássárgával, a tejföllel, a liszttel, meg a sóval összegyúrjuk. Letakarva, langyos helyen kb. 50 perc alatt megkelesztjük. Utána enyhén lisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagra lapítjuk, 5-6 centi átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, majd Ramával kikent tepsibe rakosgatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.