petrezselyemzöld | 0.5 csokor |
---|---|
olaj | 6 evőkanál |
burgonya | 6 darab |
kapribogyó | 1 darab |
borecet | 2 evőkanál |
lilahagyma | 1 darab |
tonhal konzerv | 3 darab |
Knorr Olaszos Salátaöntet por | 1 csomag |
Burgonyás tonhalsaláta a Saláták kategóriában
A krumplit főzzük meg héjában sós vízben. Ezután hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
Közben a hagymát vágjuk apróra, majd adjuk hozzá az olíva olajat és az ecetet. Óvatosan keverjük össze és tegyük félre egy órára.
A Knorr salátaöntetet keverjük el az olajos-ecetes hagymával.
A tonhal darabokat tegyük a krumplira, az egészet öntsük le az öntettel.
Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemzölddel és felaprított kapribogyóval.