Burgonyás tészta tejszínes gombaszószban a Főételek kategóriában
Készítsük el a gombócok tésztáját. (Legjobb, ha előző nap főtt krumplit használunk.) Törjük össze a krumplit, adjuk hozzá a tojást és sózzuk meg. Jól keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a kétféle lisztet és jól keverjük hozzá. Ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá lisztet. Ne gyúrjuk túl hosszasan a tésztát, nehogy nyúlós legyen.
Egy kilisztezett felüleletn készítsünk belőlük hosszú, vékony rudakat, ezután vágjuk őket 3 cm-es darabokra.
Majd a kis darabokból készítsünk kicsi karikákat és nyomjunk a közepükbe lukakat az ujjunkkal. Lobogó, forró, sós vízben főzzük ki őket. Tálaljuk majd az elkészített gombaszósszal és frissen aprított petrezselyem zölddel.
A gombaszósz elkészítésez áztassuk be langyos vízbe a gombát. Majd vágjuk csíkokra. A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra.