Feltöltve:

Burgonyás kolbászos omlett

timer 30
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
vöröshagyma1 darab
tojás4 darab
kolbász10 dekagramm
újkrumpli3 darab

Elkészítés

1. lépés

A krumplit hámozás nélkül jól megmossuk, majd nagyjából fél cm-es szeletekre karikázzuk. Egy serpenyőben nagyon kevés olajon ropogósra sütjük, mintha sült krumplit sütnénk. Amíg a krumpli sül, felkarikázzuk a kolbászt, a hagymát félbe vágva felkarikázzuk és a paradicsomot is felvágjuk. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit erősebben, mint egy átlagos rántottánál, hiszen ebben a burgonyát is figyelembe kell venni.

2. lépés

Amikor a krumplikarikák ropogósra sültek, kiszedjük a serpenyőből és a felesleges olajat leöntjük róla. Ezután ugyanebbe a serpenyőbe belerakjuk a felkockázott kolbászt, egy kicsit megsütjük, így kiengedi a saját zsírját, amiben megsüthetjük az omlettünket. Nagyjából öt perces sütés után rátesszük a kolbászra a krumplit, a hagymát és a paradicsomot. Óvatosan keverünk rajta egyet, majd ráöntjük a felvert tojást. Takarékra vesszük a gázt és szépen lassan készre sütjük.

3. lépés

Tetejére fedőt rakhatunk, így mindenhol egyenletesen fog sülni. Olykor-olykor megrázzuk a serpenyőt, hogy ne ragadjon le az alja.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem