Burgonyás-heringes egytálétel
Burgonyás-heringes egytálétel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 100 milliliter
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • sajt - 30 dekagramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • hagyma - 1 darab
  • só - 1 teáskanál
  • füstölt sonka - 10 dekagramm
  • sózott hering - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a heringeket és egyszer legalább mossuk át, hogy a felesleges sót eltávolítsuk. Ezután kockázzuk fel.
  2. A burgonyát enyhén sós vízben főzzük meg héjában. Pucoljuk meg és vágjuk szeletekre.
  3. Vágjuk apróra a hagymát, reszeljük le a sajtot, kockázzuk fel a sonkát.
  4. Dinszteljük üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a sonkát és rövid ideig pirítsuk együtt a hagymával.
  5. A Knorr Carbonara spagetti alapot keverjük 2 dl vízzel és a tejföllel. Öntsük rá a hagymára és sonkára, majd forraljuk fel.
  6. Kivajazott hőálló edénybe rétegeljük a burgonyát és heringet.
  7. Öntsük rá a carbonara öntetet és szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük 30 percig 200 °C fokon.