Burgonyás fánk sajtmártással a Előételek kategóriában
A burgonyát puhára főzzük és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, valamint a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és 20 percet hagyjuk pihenni. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd olajban kisütjük, oldalanként 5 perc alatt.
A sajtmártáshoz a tejet, a tejszínt, a reszelt sajtokat egy lábasba tesszük és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Az ételsűrítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, majd ezzel sűrítjük a mártást. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel. A sajtok sósak, vigyázzunk mennyit teszünk bele. 8 percig főzzük a mártást.