Burgonyás egytálétel gombával és szalonnával
Burgonyás egytálétel gombával és szalonnával
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 1 evőkanál
  • friss kapor - 1 csokor
  • burgonya - 10 darab
  • hagyma - 2 darab
  • koriander - 2 evőkanál
  • gomba - 150 gramm
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 2 darab
  • füstölt császárszalonna - 200 gramm
  • szárított majoránna - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A meghámozott burgonyát szeleteljük fel, majd főzzük félkészre enyhén sós vízben. Szűrjük le, majd hűtsük ki lapos tálon.
  2. Közben a hagymát és gombát vágjuk szeletekre. A szalonnát kockázzuk fel. Vágjuk apróra a kaprot.
  3. Margarinozzuk ki és szórjuk be zsemlemorzsával egy hőálló tálat. Keverjük össze a hagymát, gombát és szalonnát. Ízesítsük korianderrel, majoránnával, paprikával és borssal.
  4. A hőálló tálba tegyük bele a burgonyaszeletek felét, majd morzsoljuk rá a Fokhagymás Ízbombát.
  5. A burgonyákat fedjük be a szalonna-hagyma-gomba keverékkel. A tetejére tegyük a maradék burgonyaszeleteket és morzsoljunk rá még egy Fokhagymás Ízbombát. Süssük 40 percig 200 fokra előmelegített sütőben.