Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
zsemlemorzsa | 1 evőkanál |
friss kapor | 1 csokor |
burgonya | 10 darab |
hagyma | 2 darab |
koriander | 2 evőkanál |
gomba | 150 gramm |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 2 darab |
füstölt császárszalonna | 200 gramm |
szárított majoránna | 1 teáskanál |
Burgonyás egytálétel gombával és szalonnával a Főételek kategóriában
A meghámozott burgonyát szeleteljük fel, majd főzzük félkészre enyhén sós vízben. Szűrjük le, majd hűtsük ki lapos tálon.
Közben a hagymát és gombát vágjuk szeletekre. A szalonnát kockázzuk fel. Vágjuk apróra a kaprot.
Margarinozzuk ki és szórjuk be zsemlemorzsával egy hőálló tálat. Keverjük össze a hagymát, gombát és szalonnát. Ízesítsük korianderrel, majoránnával, paprikával és borssal.
A hőálló tálba tegyük bele a burgonyaszeletek felét, majd morzsoljuk rá a Fokhagymás Ízbombát.
A burgonyákat fedjük be a szalonna-hagyma-gomba keverékkel. A tetejére tegyük a maradék burgonyaszeleteket és morzsoljunk rá még egy Fokhagymás Ízbombát. Süssük 40 percig 200 fokra előmelegített sütőben.